top of page

Colles | Ball de Sant Ferriol / Història

El ball de Sant Ferriol  és un ball de característiques infantils, basat en la llegenda d’un cap de lladres que al intentar convertir-se, vaser mort i enterrat pels seus companys.

És un ball que es realitza per parelles, desenvolupant una sèrie de moviments repetitius d'acord amb la tornada de la música, i que guarden una relació característica amb la posició del dit índex de la mà dreta.  

 

El ball de Sant Ferriol apareix per primer cop a Les Roquetes del Garraf l’any 1984 en la Festa Major en honor a Sant Joan, de la mà de l’AMPA del col·legi “Les Roquetes”. Joan Batlle fou l’encarregat d’intruir la dansa als més joves amb l’ajut d’altres entitats com El Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú.

 

Dos anys més tard a la seva estrena, el grup que el conformava no va tenir continuïtat i no va ser fins l’any 2004, què l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes decideix recuperar-lo. La seva recuperació és du a terme en la Festa Major en honor a Sant Joan del mateix, amb balls molt austers, adaptats a la curta edat dels seus membres.

 

Amb el pas del temps, es completen les coreografies i se n’impulsen de noves, que fan que el ball encara continuí actiu a Les Roquetes del Garraf. Una tret característic del ball és que sempre ha continuat el mateix model de vestuari des de la seva primera estrena a l’any 1984.    

bottom of page