top of page

Colles | Ball de Diables Els Petits del Foc / Història

El Ball de Diables Els Petits del Foc s’ha constituït dins de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes del Garraf (Sant Pere de Ribes) l’any 2011, desprès de la marxa dels altres dos balls de diables presents en aquesta entitat.

 

El sorgiment d’aquest nou annex dins l’Agrupa (Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes) ha estat possible gràcies a exmembres del ball de diables anterior que volien perpetuar el món del foc dins de l’entitat.

 

La presentació oficial d’aquest ball va ser durant les festa major petita del municipi del 2012, és a dir, Santa Eulàlia. El cap de colla dels diables i iniciador del projecte és Alfons Moral, mentre que part de la percussió se’n va càrrec Yolanda Buitrago. En aquesta primera sortida és va veure un ball de diables infantil molt humil i de futur que a penes comptava amb les figures de Llucifer i Diablessa.

 

Durant les festes de Sant Joan hom ja va poder copsar una evolució dins del ball que volia entreveure una estructura tradicional gràcies a la incorporació dels personatges clau d’en Llucifer i la Diablessa. Aquests dos eren hereus de l’antic ball de diables present a l’Agrupa a causa de l’ús d’antics vestits i ceptrots per representar-lo.

 

A l’Octubre d’aquell mateix any, Els Petits del Foc van participar en el seu primer correfoc infantil: El Correspurnes, la qual és convertiria en una data assenyala per ells on mostrar tot el seu potencial com a diables.

 

El Correspurnes del 2014, Yolanda Dominguez és va estrenar com a nova cap de colla de tabals desprès d’adquirir el càrrec un cop finalitzades les celebracions de Sant Joan. En aquesta mateixa data el ball de diables va estrenar una remodelació dels antics ceptrots gràcies a la intervenció de Marc Aguilar Guisado.

L’any 2015, aquesta colla amb el suport de l’Agrupa va fer una gran inversió on va estrenar vestits nous pel cap de l’infern (Llucifer) i la seva companya (Diablessa). El disseny va estar a càrrec de Marc Aguilar, mentre que el pintat el va duu a terme Maria José Sánchez amb l’ajut de diferents col·laboradors.

bottom of page