top of page

Colles | Capgrossos de Les Roquetes / Història

Aquest entremès apareix a Les Roquetes per primera vegada l’any 1974 encarnat pels nans de Vilanova i la Geltrú i portat per un grupet de joves del poble a causa que no se’n disposava de cap.

 

El 1980 s’inicia l’estructuració pròpia del ball per mitjà de la recerca de jovent i l’inici d’assajos de coreografia. Tot i l’esforç, el poble continuava sense un entremès propi i aquest cop era Sant Pere de Ribes qui els hi va deixar.

 

No va ser fins l’any 1982, quan gràcies a una subscripció popular, s’aconseguiren les dotze peces actuals amb que compta Les Roquetes. El taller El Ingenio de Barcelona fou l’ escollit per duu a terme la subsegüent tasca que enriquiria en gran mesura les celebracions del poble.

 

En la seva estrena, el capgrossos duien uns vestits confeccionats per la Sra. Paca Garcia l’any 1974, els quals ja havien estat utilitzats amb el préstec de les peces d’altres poblacions per festa major. El 1987 és va promoure un canvi de vestimenta que fos més adient a la parença de les peces. Cristóbal Pozas fou l’encarregat del disseny, mentre que la Sra. Elena Pascual va efectuar la seva confecció.

 

L’any 2014 els capgrossos varen ser restaurats i remodelats per l’artista Dolors Sans a causa del seu deteriorament i ús continuat en la festa. El pròxim any tornaren a estrenar un nou vestit que concordes amb el seu nou aspecte.

bottom of page