top of page

Colles | Tabalers del Ball de Diables / Història

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

El Tablers del Ball de Diables Els Petits del Foc s’ha constituït dins de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes del Garraf (Sant Pere de Ribes) l’any 2012, desprès de la marxa dels altres dos balls de diables presents en aquesta entitat.

 

El sorgiment d’aquest nou annex dins l’Agrupa (Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes) ha estat possible gràcies a exmembres del ball de diables anterior que volien perpetuar el món del foc dins de l’entitat.

 

La presentació oficial d’aquest ball va ser durant les festa major petita del municipi del 2012, és a dir, Santa Eulàlia. El cap de colla de percussió fou Yolanda Buitrago; en aquesta primera sortida és va veure un grup molt humil i de futur que a penes comptava amb una cinquena de cançons.

 

Durant les festes de Sant Joan hom ja va poder copsar una evolució dins del grup que volia entreveure una estructura tradicional gràcies a la incorporació de noves tonades i més membres.

 

A l’Octubre d’aquell mateix any, els tabalers van participar en el seu primer correfoc infantil: El Correspurnes, la qual és convertiria en una data assenyala per ells on mostrar tot el seu potencial com a percussionistes.

 

Per la festa major de Santa Eulàlia de l’any següent hom ja copsava les noves fundes adquirides pels tabals amb el logotip de la colla al capdavant. El Correspurnes del 2014, Yolanda Dominguez és va estrenar com a nova cap de colla de tabals desprès d’adquirir el càrrec un cop finalitzades les celebracions de Sant Joan.

 

L’any 2015, aquesta colla amb el suport de l’Agrupa va fer una gran inversió on va comprar dos tabals nous de confraria encarats a adoptar un model de percussió més pausat i tradicional.  

bottom of page