top of page

Colles | Dansaires de Les Roquetes / Història

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Al novembre del 2011, un grup d’amics seguidors de la cultura popular i tradicional catalana és van reunir amb l’alè d’emprendre una nova aventura, iniciar la creació d’un Grup de Dansa Catalana a Les Roquetes del Garraf. La principal impulsora del projecte fou Celi Bau, membre de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes.

 

Des d’un bon principi, la tasca és mostrava molt feixuga amb l’elaboració d’un vestuari propi partint de zero, la recerca de músiques, l’aprenentatge del ball... Entre d’altres, amb la fita que els moviment del grup tinguessin una similitud al que havia de ser una dansa mínimament representable. Tot i això, els entrebanc sorgits van ser superats pel bon rotllo existent en el grup, que tenia com a objectiu principal passar-s’ho bé i la difusió de les tradicions catalanes.

 

En resum, la bona voluntat de tota la gent involucrada en aquest ball l’ha fet tirar endavant i adaptar-se als passos tradicionals d’altres esbarts dansaires i grups de dansa, amb la incorporació d’alguna petita variació. A més, s’ha creat un vestuari adequat al grup a mans de Maria Luisa Ortega, que va veure la llum el 2012. El ball ha evolucionat molt els darrers anys fins arribar a ser un imprescindible en les cercaviles de festa major amb un repertori de més d’una desena de danses.

bottom of page